preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bratoljuba Klaića, Bizovac

Login
Kalendar
« Studeni 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Dnevno provedem za računalom :





Korisni linkovi

 

 

  

   
       
       
 
        
        
        
 
      

 

   

      

 

    

 

   

     

     

     

   

    

 

    
 

 

 

 

 

 

 

  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2010.

Ukupno: 527692
Ovaj mjesec: 2488
Ovaj tjedan: 1887
Naše vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježili smo 16. listopad - Svjetski dan hrane
Autor: Velimir Kunzinam, 3. 11. 2025.

Zdrava prehrana igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i prevenciji kardiovaskularnih bolesti, pretilosti, dijabetesa, visokog krvnog tlaka, povišenog kolesterola te određenih oblika raka. Osim što omogućuje normalno funkcioniranje tijela i zadovoljava osnovne fiziološke potrebe, zdrava prehrana značajno smanjuje rizik od bolesti, kako kratkoročno tako i dugoročno. Svaka skupina hrane ima specifičnu ulogu u osiguravanju esencijalnih hranjivih tvari za naše tijelo. Djetinjstvo je ključno razdoblje za upoznavanje djece s novim zdravim namirnicama i razvoj pozitivnih prehrambenih navika. Navike su ponašanja koja se stječu ponavljanjem, a dom i škola su mjesta gdje djeca najviše usvajaju ta ponašanja.

Kako bi i naši učenici razumjeli važnost zdrave prehrane psihologinja je provela radionicu u 2. razredu na temu Što znači zdravo jesti? u sklopu Foodeducators projekta. Učenici su naučili zašto je važno jesti raznoliku hranu, koliko često to treba činiti i koje su koristi za zdravlje. Ova radionica imala je za cilj objasniti važnost konzumacije hrane iz različitih prehrambenih skupina kako bi tijelo dobilo sve potrebne hranjive tvari za održavanje snage, energije i vitalnosti. Učenici su po završetku radionice crtali zdrave obroke. Nakon ove radionice, učenici bolje razumiju da svaka skupina hrane nudi različite hranjive tvari i korisne sastojke, poput vlakana, te zašto je važno jesti raznoliku hranu.

 

Psihologinja Zvončica Kučanda






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju